Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] bułaka pimidor trochę kiepskiej jakości ok 4,2g białka troszkę za dużo dla Ciebie, maks 3g Ci wystarczy, za to tłuszcz podbij bo tak prawdę mówiąc nie masz w ogóle zdrowego źródła, odejmując tłuszcz z piersi bo wątpię byś ze skórą ją jadł to jedynie z mleka pozostaje parę gram, daj z 1.5g na kg masy oliwa z oliwek czy rzepakowy tłoczony na [...]
Za mało tłuszczu daj z 80 gram , dodaj tłuste ryby ( śledź , makrela , łosoś ) , zmień szynki sklepowe na normalne źródła białka które są nie przetworzone . Dodaj tłustsze mięsa lecz po Twoich danych Ty masz nie dowagę i nie wiem czy tak redukcja to dobry pomysł . Najlepiej wstaw zdjęcie . Pozdrawiam
Posiłek nr2 możesz wyrzucić , po zatym troszkę mało tłuszczu a przy tym poziomie bf zastanów się na CarbCycling. I różnicuj źródła białka , dodaj tłuste ryby (śledź ,makrela ,łosoś) i nie rozdzielaj białek od żółtek . Pozdrawiam
tak błąd właśnie obciąłem lekko białko :D 250 g przecież trochę ponad 3 g na kg standard i to białko roślinne i zwierzęce a źródła białka w pierwszym posiłku nie masz? to chyba jakieś nowe metody tego trenera ;-D
Nie chcę się wtrącać, ale co tam :-) Bardzo fajne źródła białka i tłuszczu jednocześnie: JAJKA !!! (najlepiej przyswajalne białko dla organizmu) Mozzarella (dużo lepsza niż twaróg, i duża zawartość wapnia przy okazji) Karkówka Co do tłuszczy : awokado (dobre zarówno w deserze z odżywką jak i jako pasta np. z jajkiem i czosnkiem) :-)
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
wszystko to przetworzone produkty płatki owsiane, nie są przetworzone a nie jakieś fitella diet zwykłe owoce, nie jakieś liofilizowane nie potrzebujesz błonnika jak dasz płatki owisane nie ma pełnowartościowego źródła białka, jogurt grecki to słabe źródło białka nie ma zdrowych tłuszczów
[...] dla sportowców, osób aktywnych lub w fazie regeneracji organizmu. WPC & WPI Protein Instant zawiera wyłącznie białka pochodzenia zwierzęcego, uznawane za najwydajniejsze źródła aminokwasów. Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Składniki: 96,1% kompleks białek serwatkowych [...]
[...] crunchy (saaaam cukier), chleb, wędliny paczkowane, ser gouda, jogurt słodzony.... nie, nie, nie. Skup się na naturalnych, pełnowartościowych produktach: mięso, ryby, jaja (źródła białka), płatki owsiane, kasze, ryż, ziemniaki, bataty (węglowodany), z jako źródła tłuszczu wybieraj orzechy, awokado, tłuste ryby i mięso, olej kokosowy, masło [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
kura w 100 g surowa ma ok 21 bialka, a po ugotowania zrodla podaja ze ok 30-32. zawsze jak waze przed obrobka 100 g to po ugotowaniu robi sie polowa. wiec 50 g piersi gotowanej bedzie mialo ok 40 g bialka? czy sie poprostu wytraca do 30 g? wiekszosc osob wazy przed obrobka , wiec jak zwaze 100 g cycka z 21 g bialka to niezaleznie ile bedzie wazyc [...]
1. Daj 1 g tłuszczy na kg : oliwa, tłiuste ryby, lniany, orzechy 2. pamiętaj że przy MMA coś trudno się masuje więc musisz być cierpliwy 3. trening siłowy by się przydał 4. urozmaicaj źródła białka : mięsa, jak i węgli : ryż zamieniaj np na kasze
[...] Ty w tym samym czasie możesz siekać i smażyć mięcho lub wstawić je do piekarnika. Pomyśl, wszystko w tym samym czasie. Ot i cała tajemnica: za jednym zamachem gotujesz sobie źródła węglowodanów, przyrządzasz mięcho jako źródło białka, a nawet czasu Ci zostanie żeby warzywa przyrządzić. Jak się dobrze obrobisz, to w 1,5 godz żarcia na 3 dni [...]
[...] było by rozłorzyć na 6 posiłków, dlatego że energia rozkłada sie wtedy na cały dzień. z diety bym napewno wykluczył nabiał (ewentualnie 2x w tygodniu w jednym posiłku) , dlatego że nabiał nie jest pełnowartościowym białkiem , nie przyswaja sie w 100% tak jak inne źródła białka, bazował bym głównie na indyku, kurczaku, wołowinie, jajach
Wiem, że wyjdzie pewnie jakieś straszne wapniakowe kazanie, ale co tam, myślę, że przeżyjesz i ruszysz tyłek zamiast się żalić i szukać wymówek %-) Napisałem w mojej poprzedniej odpowiedzi - wrzuć dietę zgodnie z regulaminem. Ty natomiast piszesz, że nie rozumiesz sformuowań... No comments %-) Skoro ja się powołuję na regulamin, to znaczy, że [...]
Różnicuj dietę bo to jest jałowa , zmieniaj źródła białka . Daj jakieś tłuste mięsa , tłuste ryby (makrela , łosoś , śledź ) gdyż brak źródeł omegi 3 w diecie . Białko obniż do 150-190 gram , nie ma sensu brać beef amino gdyż to najpewniej żelatyna ...
[...] zjeść, zrezygnuj z pieczywa (chyba że jest to naprawdę pełnoziarnisty razowiec, a nie kilka nasion zasypanych ciemną mąką) oprócz kaszy to nie widzę u Ciebie "dobrego" źródła węglowodanów (ryż naturalny, płatki owsiane górskie lub coś w ten deseń) rozważ dorzucenie od czasu do czasu jakiejś tłustej ryby może być łosoś, w posiłkach [...]
[...] oraz Kazeinę micelarną odnośnie wielkości efektu anabolicznego wywoływanego przez te poszczególne frakcje białek, jak również stopień wykorzystania przez organizm danego źródła protein. Pozwolę sobie zacytować część art. znajdującego się tutaj : Klik Wiemy już, że różnice w szybkości trawienia poszczególnych rodzajów białka bezpośrednio [...]
Witam, trochę późno ale jestem i oczywiście będę zaglądał :) Osobiście nie jestem zwolennikiem serku wiejskiego (granulat w śmietanie) są lepsze zródła białka np. jajka lepiej by tam pasowały :)